Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Mag ik mij voorstellen?

De vertrouwenspersoon van vv DBS

1.png


Mijn naam is Frans Jongen ben sporttherapeut bij vv DBS en begeleid en behandel voetballers bij vv DBS sinds 2003.

Sinds 2010 ben ik vertrouwenspersoon bij mijn werkgever van 350 personen. Ik heb hiervoor ook de opleiding vertrouwenspersoon gevolgd. In mijn huidige functie als sporttherapeut heb ik ook te maken met vertrouwelijke informatie.

Ik ben de vertrouwenspersoon bij vv DBS voor ieder lid

In de sport zijn vertrouwenspersonen actief. In de praktijk blijkt dat de functies van Vertrouwenspersoon en de Vertrouwenscontactpersoon vaak door elkaar gehaald worden. Daarom kort een uitleg van deze functies.

De vertrouwenscontactpersoon is binnen de sportbond of sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten en degene die een preventiebeleid opzet. Zo’n 38% van de verenigingen heeft er een ( In de volksmond worden deze vaak vertrouwenspersonen genoemd ipv vertrouwenscontactpersoon.)

Iedereen die lid is van een sportvereniging in Nederland kan gratis een beroep op hen doen. Ze worden meestal benaderd wanneer er spraken is van pestgedrag, intimidatie, sexuele intimidatie, maar ook voor zaken die u met niemand durft of kunt delen.

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet. De vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging of politie. Maar gewoon even praten in mijn behandelkamer kan ook.

Hoe ga ik te werk?

Indien u met mij wilt praten kunt mij bellen op 0610786634 u kunt mij ook mailen: Fransj56@outlook.com

Ik maak met u een afspraak op zo’n kort mogelijk termijn meestal binnen 24 uur.

Naar aanleiding van de aard van het gesprek bepalen we in overleg met u de locatie waar u zich het best op uw gemak voelt en waar privacy gewaarborgd is.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!