Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Eén van de middelen om een veilige sportomgeving te creëren en seksuele intimidatie te voorkomen, is het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor vrijwilligers die met minderjarigen werken.

Het bestuur van DBS wil als onderdeel van haar beleid alle medewerkers van 16 jaar en ouder, die direct contact hebben met minderjarigen, verzoeken een VOG aan te vragen. Het betreft alle leiders, trainers, verzorgers, jeugdscheidsrechters en jeugdcommissieleden. Ook de leden van het hoofd- en jeugdbestuur vragen een VOG aan.

De invoering van een VOG binnen de sport geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans, dat iemand die eerder in de fout is gegaan, opnieuw een functie kan uitoefenen waarbij hij of zij met kinderen te maken heeft. Dankzij een subsidiemaatregel kunnen vrijwilligers gratis een VOG aanvragen.

Met ingang van 2015 stelt DBS het overleggen van een VOG verplicht. Uiteraard staat het eenieder vrij, om niet aan deze aanvraag mee te werken. Vrijwilligers die niet meewerken kunnen echter geen functie meer bekleden waarbij direct contact met minderjarigen aan de orde is.

Procedure

Het aanvragen van de VOG is een jaarlijkse procedure, die ervoor zorgt dat er elk jaar een up-to-date VOG beschikbaar is. De procedure rondom de aanvraag van de VOG is als volgt:

  1. Je stuurt een mail met je gegevens (voorletters, achternaam, geboortedatum en e-mailadres vrijwilliger) naar communicatie@vvdbs.nl met het verzoek een VOG-aanvraag klaar te zetten
  2. DBS zet de aanvraag digitaal voor je klaar
  3. Je ontvangt vervolgens een e-mail met daarin een link om de VOG-aanvraag definitief te maken
  4. Na goedkeuring ontvang je binnen acht weken de VOG
  5. Je stuurt de VOG naar communicatie@vvdbs.nl

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen via communicatie@vvdbs.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!