• Geschiedenis

  Door Broederschap Sterk...

  DBS staat voor “Door Broederschap Sterk”.

  Maar wist je dat de letters DBS eerst “De Blauwe Scheen” betekende? Een stel enthousiaste jongeren uit Strijp voetbalde op een trapveldje tegen elkaar, op het veld achter de Smederij. Al vlug wilde men echte wedstrijden spelen. Dat lukte. Zo speelde men tegen teams uit andere wijken, maar bijvoorbeeld ook tegen de op Welschap gelegerde Engelse soldaten.

  Op 17 februari 1953 werd DBS ingeschreven bij de KNVB. Meer dan zestig jaar geleden dus. Inmiddels was de naam “De Blauwe Scheen” ingeruild voor “Door Broederschap Sterk”. DBS bestond voornamelijk uit families, vandaar. In 1964 verhuisde DBS naar het sportpark aan de Botenlaan, waar dankzij de inspanningen van veel DBS-ers in 1980 de mooie kantine verscheen met de naam 'Den Beste Stek'. In de jaren ’70 en ’80 kende DBS een enorme bloeiperiode. Diverse jeugdteams speelden in topklasses. Met spelers als Jeroen van den Berk en Does van Veen promoveerde DBS in 1994 als eerste vereniging in Eindhoven naar de hoogste afdeling van het Amateurvoetbal.

  De zonnige toekomst van DBS

  DBS is intussen doorgegroeid naar een vereniging van bijna 1.000 leden en in 2005 verhuisd naar Meerhoven, een nieuwe wijk voor 35.000 bewoners. DBS beschikt daar over een ruim en modern sportcomplex. Bij DBS ontmoeten familie, vrienden, kennissen en relaties elkaar regelmatig in een ongedwongen en ontspannen sfeer.

  Via DBS zijn een aantal spelers doorgebroken naar het betaalde voetbal. Ouderen herinneren zich Jan van Dorst, Lambert Maassen en Sjef Blatter maar ook Ernest Faber en Otman Bakkal zijn hun voetballoopbaan bij de jeugd van DBS begonnen.

 • Clublied

  Clublied vv DBS

  Refrein:

  Wij zijn nog een hecht vriendenclubje
  Voor ons is maar één DBS.
  In woord en in daad steeds maar weer paraat
  Als het om ons Strijper voetbal gaat

  Bij Smidje van de Ven daar lag ons eerste veld
  Menig rivaal die werd daar uitgeteld
  Vandaar verhuisden wij naar de Botenlaan
  En in 2005 naar Meerhoven gegaan

  Refrein

  Het schitterende sportpark springt in het oog
  De velden zijn erg mooi, supporters zitten droog
  Ze kijken naar de spelers van ons DBS
  Die winnen vaak de wedstrijd, geven voetballes

  Refrein

  Door Broederschap heel sterk blijft ons parool
  En roepen wij die slagzin valt er snel een goal
  In '53 opgericht dat is officieel
  De kleuren van ons DBS zijn Rood en Geel

  Refrein